Ingredienser

Ingredienser för 12 portioner

2.4 l mjölk (komjölk eller växtbaserad dryck som havre-, mandel-, kokos- eller sojadryck)
3 Matsked gurkmejapulver (alternativt ca 5 cm färsk gurkmejarot, riven)
1 Styck(en) färsk ingefära (ca 3 cm, riven) eller 3 tsk ingefärspulver
1 Tesked kanel
3 Nypa svartpeppar (förstärker effekten av gurkmejan)
3 Matsked honung eller agavesirap (efter smak, valfritt)
3 Matsked kokosolja (valfritt, för extra krämighet)

Utrustning

12 Styck(en) 250 ml-flaskor
Stor kastrull
Finmaskig sil

Förberedelse

  • Förberedelsetid: 5 min
  • Tillagningstid: 10 min
  • Total tid: 15 min

Gör så här:

1. Värm mjölken i en kastrull (låt den inte koka upp).
2. Rör ner gurkmeja, ingefära, kanel, peppar och ev. kokosolja.
3. Låt blandningen sjuda på låg värme under ständig omrörning i några minuter så att smakerna utvecklas.
4. Ta av från värmen och söta efter smak med honung eller agavesirap.
5. Sila av från värmen och söta efter smak med honung eller agavesirap.
6. Njut av din gyllene mjölk medan den är varm!

Tips för variation:

  • För extra kryddighet, tillsätt en nypa muskot eller kardemumma.
  • För en vegansk variant, använd växtbaserad dryck och agavesirap.

Gyllene mjölk är inte bara god och mångsidig, utan ger också en härlig känsla under kyliga dagar och sätter färg på vardagen!

0 av 0 recensioner


Lämna en recension!

Dela dina erfarenheter med produkten med andra kunder.


Produktrekommendationer